Underbara små munsbitar som låter alla dina söta drömmar gå i uppfyllelse.
Ingredienser
- 1 st
- äpple
- 2 ½ dl
- sojamjölk
- 8 dl
- vetemjöl
- ½ dl
- socker
- 80 g
- mjölkfritt margarin, smält
- ½ dl
- äppelmos
- olja, till fritering
- strösocker, till garnering
- 2 dl
- äppelmos
- 3 dl
- vaniljkräm
ÄPPELKRÄM
Gör så här
Värm upp mjölken i en kastrull tills den är fingervarm. Smula jästen i en bunke, häll i mjölk och rör tills jästen löses upp.
Tillsätt resterande ingredienser. Knåda degen och tillsätt mjöl tills blandningen blir en smidig deg. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i 45 minuter.
Rulla ut degen till en lång korv och dela den i cirka tjugo bitar. Rulla till små bollar. Lägg under en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Värm upp oljan till 180°c. Fritera bollarna tills de får en fin yta. Vänd bollarna direkt i strösocker.
Fyll munkarna med äppelkrämen med hjälp av en sprits eller såsflaska. Servera.