Gör din egen marsipan utan vanligt socker! Ta fram din kreativa sida och gör marsipanägg och figurer i olika former. Mandelmjöl finns i de flesta butiker, men det går också bra att blanchera hela mandlar och mala till ett mjöl. Använd naturliga färger från pulver av bär, kryddor och alger. Tillsätt citronsaft för att förstärka färgerna.
Ingredienser
- 150 g
- mandelmjöl
- ½ dl
- agavesirap
- 1 msk
- vatten
- ½-1 tsk
- citronsaft
- en nypa
- gurkmejapulver
- ½-1 tsk
- citronsaft
- en nypa
- spirulina- matcha- eller spenatpulver
- ½-1 tsk
- citronsaft
- en nypa
- blåbärspulver
- ½-1 tsk
- citronsaft
- en nypa
- hallon- eller jordgubbspulver
MARSIPAN
FÄRGSÄTTNING GUL
FÄRGSÄTTNING GRÖN
FÄRGSÄTTNING LILA
FÄRGSÄTTNING ROSA
Gör så här
MARSIPAN
Blanda ingredienserna till en deg i en skål med en sked eller gaffel.
FÄRGSÄTTNING
Dela upp marsipandegen i så många delar som antalet färger du vill göra. Färga varje del med färgämnen och citronsaft. Rulla till bollar.
