Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRAPEFRUKTSALLAD MED SESAMSMULOR

2 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Denna syrliga sallad är perfekt att servera som förrätt. Att rosta sesamfrön tillsammans med lite socker till ett krispigt smul är ett gott och enkelt sätt att förgylla en sallad. Ta med dig knepet till andra sallader, eller till att toppa en soppa med!

Ingredienser
SESAMSMULOR
2 dl
sesamfrön
1 msk
strösocker
1 tsk
vatten
1 nypa
salt
VINÄGRETT
2 msk
olivolja
1 msk
vit balsamvinäger
1 tsk
lönnsirap
¼ tsk
HAVSSALT
1 nypa
svartpeppar
SALLAD
2 
grapefrukter
1 
clementin
100 g
sallat, maché, rosé eller annan finbladig sallat
Gör så här

Sesamsmulor: Värm socker, salt, sesamfrön och vatten i en liten kastrull. Låt sockret lösas upp och det mesta av vattnet avdunsta, så att en tunn sirap bildas. Sprid ut blandningen på ett bakplåtspapper och låt svalna helt. Bryt upp till smulor.

Vinägrett: Blanda olja, vinäger, salt, sirap, salt och peppar i en liten skål.

Sallad: Filéa grapefrukt och clementin genom att skära bort skalet och göra snitt mellan de vita lagren emot mitten så att du bara får loss fruktköttet.

Lägg upp citrusfiléerna, häll över vinägretten och strö över sesamsmulorna.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Ca’ Montini Prosecco Organico
Privat Brut Nature Reserva
LEVA Winemaker’s Reserve Cabernet Sauvignon Merlot
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
RATAOUILLE 2.0
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
RED VELVET CAKE
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
jävligt god VEGOBURGARE
KANELBULLEPLÅT
Pumpasoppa med pecannötter & äpple
PUMPAPIZZA MED ÄPPLE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB