Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

FROSÉ

4 glas  /  5 min (1 h passiv)  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Frosé är ett möte mellan frozen och rosé, med andra ord den ultimata törstsläckaren. Välj gärna ett rosévin som är fruktigt och fylligt, spana gärna efter druvorna pinot noir eller merlot. Kraftiga rosévin, som ofta väljs bort som dryckesvin, lämpar sig här allra bäst, då vinets fyllighet avtar vid frysning.

Ingredienser
1 flaska
rosévin
5 msk
sockerlag
5 msk
citronsaft
ca 8 
jordgubbar
Gör så här
METOD 1: MED GLASSMASKIN

Mixa jordgubbarna med sockerlag och citronsaft. Blanda jordgubbsmixen med rosévinet.

Häll blandningen i en glassmaskin och kör till en fryst, sorbetliknande konsistens. Rör runt, häll upp i cocktailglas och servera.

METOD 2: MED ISFORMAR

Frys rosévinet till iskuber. Mixa kuberna med jordgubbar, citronsaft och sockerlag till en ganska slät, isig massa.

Häll upp i cocktailglas och servera

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MAI TAI MED KOKOSOLJA
COLD BREW MED CHOKLAD, HASSELNÖT & KAHLÚA
COLD BREW MED RÅGWHISKY & APELSIN
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
KOKOSMARÄNGTÅRTA MED SYRLIG MANGOKRÄM & CITRONGRÄDDE
Pepparkakscheesecake
KRÄMIG AVOKADOPASTA MED SPARRIS
De perfekta veganska våfflorna
BAKLAVA
TOMTARNAS FAVORITRÖRA
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB