Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Framtidsnumret ute nu!

Plantry

Enkel & smart matplanering

Planera din vegovecka med utvalda recept från Vegourmet och andra vegokockar. För iPhone och iPad.

Plan your meals with Plantry Shop your meals with Plantry Cook your meals with Plantry

Framtidsnumret är ute! Undrat vad som väntar i en grön framtid? Vi tar en spaning genom alger, köksbänksodlat, veganbacon och massa mer.

Kålrot – en framtid för grönsaksvariation

kalrot2

Trettiofem sorters frukostflingor på butikshyllorna, men bara en sorts kålrot i grönsaksdisken. Att vi bör äta mer av sådant som växer nära oss är för de flesta ingen nyhet, men tråkigt nog når variationen av närodlat i butikerna långt ifrån sin fulla potential. Vi sätter hopp och tro till en framtid där närodlade grönsaker får ta större utrymme, och där den svenska matens kulturarv får ny chans att frodas.

Nästa trendkök – filippinskt

filippinskt2

Vilka världskök som är trendiga ändras helatiden. Vi tar en liten spaning in i den närmsta framtiden, då det filippinska köket spås få ett uppsving, efter att länge ha överskuggats av andra sydostasiatiska kök.

Kan en veganburgare blöda?

burgare2

En veganburgare som blöder som kött och fräser i stekpannan. Omöjligt? Inte länge, tack vare Silicon Valleybaserade start up-en Impossible Foods. Efter fem år av forskning och 180 miljoner dollar i investeringar finns den blodiga veganburgaren nu på menyn på restaurang Momofuku Nishi i New York.

4x veganbacon

bacon2

Bacon smakar ju egentligen mest salt, fett och rök. Att fejka en vegovariant är således inte särskilt svårt. Välj mellan någon av de fyra grunderna och låt dem ta smak av den goda marinaden. Sedan återstår bara att infria allehanda baconfantasier.

Havets grönsaker

tang

Runt om i världen har människor ätit både tång och alger i tusentals år, men i Sverige har vi avfärdat havsmaten som slemmig och konstig. Tills nu. Plötsligt serveras den lite här och där. Vad var det som hände?

Hejdå açaí och goji! Svensk superfood

superfoods2

Maca, baobab, açaí, lucuma, goji… Listan på hårt marknadsförda superfoods med spännande namn växer sig bara längre och längre. Men varför förlita sig på importerade superpulver med svindlande prislappar när svenska råvaror med minst lika mirakulösa näringsvärden finns precis runt hörnet?

Förlita dig på svampskogen

svamp2

Skogen är återigen full av glänsande guld. Att låta svampen ligga som en solid grund för höstens matlagning ser vi som självklart. Gyllene kantareller, ståtliga karljohansvampar, delikata svarta trumpetsvampar och så mycket mer står redo att fylla tallriken.

Fram för fusionfood

fusion2

I en ofrånkomligt global värld känns det helt naturligt att låta vitt skilda kök möta varandra i en och samma rätt. Kimchifyllda samosas? Mapu tofu burrito? Självklar succé! Vi har lagat ett par rätter som kommer få dina smaklökar att dansa av lycka.

och en massa mer…

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
Verdammt lecker, Berlin!
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg
nyhet
Stjärnkocken Mathias Dahlgren öppnar vegorestaurang
artikel
KRYDDA MED LJUD
artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
Passion för det växtbaserade på restaurang Växthuset
nyhet
Nya Vegourmet ute nu!
nyhet
Världsberömd vegoburgare till Sverige, vegansk mjukglass på Ikea och annat du måste ha koll på
nyhet
Höjdpunkter på helgens Vegovision!
artikel
Nötigt värre
nyhet
Havrebaserade såsbaser och andra havre-nyheter från Fazer

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB