Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

Stjärnkocken Mathias Dahlgren öppnar vegorestaurang

Precis inför jul stängde stjärnkocken Mathias Dahlgren ner Matsalen på Grand Hôtel, en av få svenska restauranger som belönats med två stjärnor i Guide Michelin. Det nya restaurangkoncept som lovats i lokalen har hålls hemligt. Nu står det klart Dahlgren skriver historia med en vegetariskt restaurang under namnet Rutabaga.

ANNONS:

Mathias Dahlgren, den enda svensk som vunnit prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or öppnar dörrarna till ett helt nytt restaurangkoncept. I ett pressmeddelande inför stängningen av hyllade Matsalen sade Mathias Dahlgren  “Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta att vara en aktiv del av den. Jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang”. Nya Rutabaga är tveklöst ett helt nytt tillskott på Sveriges restaurangkarta, som träder in i en ny, grön era med en vegetarisk restaurang signerad Sveriges främste stjärnkock.

Den 13 februari öppnar restaurangen Rutabaga, där nästa generations vegetariska måltid och vegetariska rätter i värdsklass lovas. Namnet hämtas från den internationell benämning på kålrot – en av få svenska råvaror som etablerat sig runt om i världen. Kännetecknande för menyn är kvalitativa råvaror och en öppenhet inför såväl hela världens matkulturer som nya smaker och innovationer.

– Jag drivs av att skapa nya upplevelser och har längtat efter att blicka in i framtiden tillsammans med nya och gamla gäster. Alla förutsättningar för att skapa nästa generations vegetariska kök i absolut världsklass finns här och nu – råvarorna, kunskapen och intresset. Med Rutabaga vill vi gå i bräschen för ett helt grönt kök som alla kan längta efter, oavsett tillfälle, säger Mathias Dahlgren.

Restaurangen ska bjuda in till såväl bordsbokning som spontanbesök. Större delen av menyn består av rätter som kan delas, kombineras eller ätas var för sig. Även en genomarbetat drinklista lovas, som tas fram samarbete mellan kocken och bartendern.

– Genom hela Rutabagas koncept går en röd tråd av modern lyx, vilket jag tycker kännetecknas av kvalitet, tillgänglighet och flexibilitet. I en tid då många måltider äts hemma i ensamhegrat ska Rutabaga vara en livfull plats som bjuder in till möten, oavsett om det handlar om en helkväll med ett stort sällskap eller att själv njuta av ett glas vin och en matbit på vägen hem från jobbet, säger Mathias Dahlgren.

Rutabaga öppnar den 13 februari på Södra Blasieholmshamnen 6.
Bordsbokning finns tillgänglig från 24 januari på www.mathiasdahlgren.com.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
Verdammt lecker, Berlin!
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg
nyhet
Nu släpps Sveriges första veganska kryssningsmeny
nyhet
Vegetariskt 3.0 och grönsaker som nya styckdetaljen
nyhet
Tävla med dina bästa matfoton!
artikel
Passion för det växtbaserade på restaurang Växthuset
nyhet
Nytt veganskt på Stockholms krogkarta: Restaurang Växthuset
artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
Vegomässan – större, bättre och matigare än någonsin
nyhet
Nya Vegourmet ute nu!
nyhet
Världsberömd vegoburgare till Sverige, vegansk mjukglass på Ikea och annat du måste ha koll på
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm