Helveganska restauranger är en sällsynt företeelse på landets krogar. Restaurangen Växthuset förgyller nu Stockholms krogkarta med ett underbart nytt inslag. Det blir en säsongsbetonad meny med family style bordsbuffé med plockmat, samt en traditionell trerätters på den mindre ala carte menyn. Tidigare har Växthuset öppnat servering så sent som kl 22 under konceptet Late Night Dining. Nu öppnar man istället redan klockan 17.
Från och med säsongens öppningen blir Växthusets meny helt vegansk. Vid rodret står ansedda kocken Ramsay som har lång erfarenhet av vegoköket. Den 2 december öppnar restaurangen, efter smygöppning och unikt gästspel av japanska kocken Toshio Tanahashi som sker nedan nu på onsdag. Kökschef Anders Ramsay:
– Mat från växtriket är den enda vägen att gå för mänskligheten. Det är en trend som håller på att bli norm och genomsyra samhället. Vår ambition är att presentera vegansk mat på ett kul och folkligt sätt. Vi vill vara nummer ett när det kommer till veganska restauranger i landet även om vi vill att folk i första hand kommer hit för att det serveras bra mat, säger Anders Ramsay.
Växthuset i Stockholm har gjort sig ett namn med att vara en vegetarisk restaurang i klubbmiljö. Under sommaren med en välbesökt restaurang utomhus på klubben Trädgården, under höst och vinter flyttar restaurangen inomhus till klubben Under bron.
– Det känns kul att kunna vara unika och i framkant på matscenen, precis som vi lyckats vara med musiken och konsten Under Bron står för. Dessutom är många av våra internationella artister veganer och det känns kul att kunna erbjuda en lyxig vegansk meny in house, säger Camilla Almqvist Terán, en av de som arbetar med det kreativa innehållet på Under bron.
Var? Under Bron, Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Öppettider: ons-lör från kl 17
Mer info: http://www.restaurangvaxthuset.se/