Klicka hem nya numret portofritt här! Landar i brevlådan inom 1-3 dagar.
I vårt nya magasin får vår kärlek för det gröna köket ännu mer utrymme, i form av de där lite godare vegorecepten och djupgående läsning. Vi riktigt älskar att dyka ner i ämnen och visa upp hela det lustfyllda, oändligt mångsidiga vegoköket.
Nya Vegourmet kommer ut med fyra välfyllda nummer per år, i samklang med säsongerna, där vi varje gång presenterar det bästa inför månaderna som kommer. Säsongsbetonat och matlagning från grunden är givna utgångspunkter för oss, men lika viktigt är variation, att du hittar nya vill-laga-varje-dag-middagsrecept och att samtidigt inte lägga ut för mycket pekpinnar kring mat.
Temat på vårt vårnummer kallar vi för Det gror. I ett fullmatat nummer dyker vi ner i den nya gröna säsongen, och spännande mat- och dryckesfenomen som vi tror är här för att stanna.
Ett urval av innehållet
Krydda med tonkaböna
Den ser ut som en skrumpen, sotig mandel, men rymmer vad vi skulle beskriva som en helt fantastiskt välkomponerad symfoni av smaker.
Godare groddar
Att grodda är både enkelt, billigt och smart – och helt otroligt nyttigt. Varje litet frö, vare sig det är ett vetekorn, en ärta eller en böna, är sprängfullt med näringsämnen som frigörs då fröet börjar gro.
Det växer ruccola i DN-skrapans källare.
Den odlingsbara marken räcker inte längre till för att föda alla jordens människor. Lösningen? Frågar du Plantagon stavas den stadsodling. Startskottet går i DN-skrapans källare, där det från och med i vår växer sallad och örter.
Vårens godaste flatbreads
Flatbread är ett samlingsnamn för olika typer av platta bröd, med eller utan topping. Vi bjuder här på ett enkelt grundrecept på ett jäst stekpannebröd och tipsar om goda saker du kan ha på.
Brittiska bubblor
I alla år har fransk champagne ansetts överlägset alla andra mousserande viner. Med klimatförändringarna kan det på allvar vara på väg att ändras. Faktum är att brittiskt bubbel gått segrande ur flera blindtester. Är England det nya Champagne?
Alkoholfritt, tack!
Vi har besökt tre cocktailbarer i Stockholm för att få en inblick i bartenderns syn på, och reflektion kring, utmaningen, möjligheterna och förväntningarna kring det alkoholfria.
Ingen mat I soptunnan
Varje svensk slänger i genomsnitt nästan ett kilo fullt ätbar mat varje vecka. Man räknar med att ungefär var femte matkasse vi bär hem hamnar i soporna. Detta samtidigt som vi kämpar med att få maten att räcka till jordens kraftigt växande befolkning. Vi har recepten för att minska mängden som hamnar i soporna, och dyker ner i geniala initiativ för att minska matsvinnet på större skala.
Meny från måndag till fredag
Sju middagar, komplett med inköpslista och allt! Hugg in på hela menyn eller plocka dina godbitar. Vi hoppas du hittar ett par favoritrecept inför våren.
Vårens sallader
Efter en lång vinter av mustiga grytor, rykande soppor och svulliga gratänger välkomnar vi vårens fräscha smaker. Här samlar vi dem i tre riktigt välkomponerade sallader.
Säsongsmat
Den absolut enklaste genvägen till godare mat? Att laga i säsong med riktigt fina råvaror. Säsongsbetoning ser vi som en självklar del av matlagning, och listar därmed i varje nummer vad du bör hålla ögonen öppna för på butikshyllorna just nu. Vi bjuder på recept med tre säsongsfavoriter.
Klicka hem nya numret portofritt här! Landar i brevlådan inom 1-3 dagar.