Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Havrebaserade såsbaser och andra havre-nyheter från Fazer

Plantry

Enkel & smart matplanering

Planera din vegovecka med utvalda recept från Vegourmet och andra vegokockar. För iPhone och iPad.

Plan your meals with Plantry Shop your meals with Plantry Cook your meals with Plantry

Det numera Fazerägda varumärket Aito, svarar upp mot den ökande vegetariska trenden med ytterligare nyheter inom växtbaserade, glutenfria mat-och bakprodukter gjorda på nordisk havre. Under hösten introduceras färdiga såsbaser som passar perfekt i soppor, grytor och gratänger. Först ut är smakerna Fazer Aito Oat Cuisine Peppar och Fazer Aito Oat Cuisine Cheese.

För att möta såväl klimatfrågan som konsumenters efterfrågan på näringsrik, växtbaserad mat som producerats på närodlade råvaror gör Fazer till hösten en stor satsning på att utöka sitt havresortiment.

– Vi vill främja en växtbaserad livsstil, bidra till bättre hälsa samt göra någonting bra för vår planet. Vår nordiska havre råkar vara världens mest kvalitativa havre tack vare de nordiska väderförhållandena. Höstens lanseringar är ett spännande och välsmakande komplement till vår redan befintliga portfölj av havreprodukter, säger Klas Johansson, Business Area Manager Food Industry, Fazer.

Fazer Aito Oat Cuisine

Det numera Fazerägda varumärket Aito, svarar upp mot den ökande vegetariska trenden med ytterligare nyheter inom växtbaserade, glutenfria och mjölkfria mat-och bakprodukter gjorda på nordisk havre. Under hösten introduceras färdiga såsbaser som passar perfekt i soppor, grytor och gratänger. Först ut är smakerna Fazer Aito Oat Cuisine Peppar och Fazer Aito Oat Cuisine Cheese.

Rekommenderat cirkapris: 12,50 – 15,50 kronor

Bland höstens havre-nyheter från Fazer syns också följande:

Fazer HavreForm

Fazer HavreForm är ett unikt bröd, som är både mjukt och matigt och ett komplement till tidigare lanserade Havrefralla, Havrerundel och Ekologiska Havrehalvor. Brödet är bakat med solmogen havre från Västgötaslättens vidsträckta åkrar. Brödet är rikt på växtbaserat protein och 40% av spannmålet består av fullkornshavre.

Rekommenderat cirkapris: 27,90 kronor

Svenska Havrekuddar Protein Naturell

Med hög proteinhalt och gjorda av havre som vuxit på åkrar i närheten av Lidköping. Svenska Havrekuddar Protein Naturell lämpar sig extra bra för den aktiva, och förlänger mättnadskänslan. Smaken är frasigt mild med en lätt rostad ton. Innehåller 69 % fullkornshavre med en proteinhalt om 21% och är utan tillsatt socker.

Svenska Frasiga Havreflingor Blåbär

Ett komplement till Frasiga Havreflingor Naturell som också finns i smaken Hallon & Kardemumma. Frasiga Havreflingor Blåbär är krispigt rostade fullkornsflingor med en liten sötma som kommer från äppeljuice och torkade blåbär. Smaken är frasigt mild med en lätt rostad ton och sötma från blåbär. Innehåller 82 % fullkornshavre och är smaksatt med torkade blåbär samt naturlig blåbärsarom.

Rekommenderat cirkapris: 31 kronor

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
Verdammt lecker, Berlin!
nyhet
Världsberömd vegoburgare till Sverige, vegansk mjukglass på Ikea och annat du måste ha koll på
nyhet
Vegetariskt 3.0 och grönsaker som nya styckdetaljen
artikel
Den perfekta pannkakan
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
nyhet
Godaste ekologiska glöggen
nyhet
Max släpper egenutveckad innovativ vegoburgare
nyhet
Ny glassbox full med veganskt
recept
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
nyhet
Sojaburgare och vegoost i all ära – årets vegonyhet kommer från jordkällaren
nyhet
Ny växtmjölk på ancient grains

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB