Som ett mellanting mellan bröd och efterrätt går bananbröd det att äta lite när som helst på dagen. Den söta bananen går perfekt ihop med crunchy paranötter!
Ingredienser
- 3
- mogna bananer, mosade
- ½ tsk
- vaniljextrakt
- 1 msk
- chiafrön
- 3 msk
- vatten
- 2 msk
- kokosolja
- 1 dl
- råsocker
- 3 ½ tsk
- bakpulver
- 2 nypor
- salt
- ½ tsk
- kanel
- 2 dl
- nötmjölk
- 2 dl
- mandelmjöl
- 2 ½ dl
- vetemjöl
- 2 dl
- havregryn
- en näve
- paranötter
Gör så här
Sätt ugnen på 180°c.
Mixa chiafrön och vatten, låt stå i 5 minuter.
Blanda ihop chiamixen med resten av ingredienserna. Blanda med degkrokar tills du fått en fin lös deg.
Häll upp degen i avlånga smörade brödformar. Grädda i ugn under 1-1 ½ timme, använd provsticka, brödet ska inte vara kladdigt inuti.