Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

YiPin lanserar Sveriges första tofuburgare

Plantry

Enkel & smart matplanering

Planera din vegovecka med utvalda recept från Vegourmet och andra vegokockar. För iPhone och iPad.

Plan your meals with Plantry Shop your meals with Plantry Cook your meals with Plantry

Lagom till grillsäsongen lanserar succéföretaget YiPin Sveriges första tofuburgare. Från och med denna månad kommer den klimatsmarta, BBQ-marinerade burgaren att finnas i kyldisken hos landets ledande matvarukedjor.

–  Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Sveriges första lokalt producerade tofuburgare. Allt fler efterfrågar vegetarisk mat till grillen och sett till näringsvärde är tofu det bästa alternativet, säger Joceline Lu, marknadsansvarig på YiPin.

När familjen Lu grundade YiPin var det få svenskar som ens visste vad tofu var för något. Drygt 20 år senare är den kinesiska sojaprodukten populärare än någonsin. Som landets enda lokala tofuproducent har YiPin vuxit i takt med att fler svenskar efterfrågar veganska kostalternativ. Nu lanserar det Vallentunabaserade familjeföretaget Sveriges första tofuburgare.

– Många svenskar tänker fortfarande på tofu som den vita kuben i miso-soppan, men med den här burgaren vill vi visa att den kan vara så mycket mer än så. Vi gör vår tofu på samma hantverksmässiga sätt som vi alltid har gjort, vilket också är hemligheten till varför många tycker vår tofu är helt överlägsen andra tillverkares i såväl konsistens som smak, säger Joceline Lu.

Allt fler svenskar bekymrar sig över klimatets framtid, och då är YiPins tofu ett utmärkt val. För att säkerställa att tofun är hållbart framtagen arbetar företaget endast med ekologiskt närodlade sojabönor och är noga med att återanvända restprodukter.

– Vi samarbetar med över trehundra odlingsgårdar i Frankrike för att säkerställa hållbar odling av sojabönor. De rester som uppstår av produktionen skickar vi till gårdar i Vallentuna som använder dem till växtnäring, säger Joceline Lu.

Den proteinrika burgaren är en i raden av flera nya produkter i YiPins sortiment. För några månader sedan lanserades alspånsrökt tofu, som liknar korv både i smak och karaktär, och friterad tofu som påminner om kyckling i konsistens.

– Det är roligt att kunna lansera flera nyheter till sommaren. Vår BBQ-marinerade tofuburgaren är saftig och fast i konsistensen och är väldigt lätta att grilla. Den behöver bara stekas i ungefär en minut per sida, och serveras förslagsvis i briochebröd med majonnäs, picklad rödlök och krispig sallad, avslutar Joceline Lu.

YiPins tofu innehåller endast sojabönor, vatten och mineralsalt, utan några andra tillsatser eller konserveringsmedel.


 

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
artikel
Rå lycka i vegoköpenhamn
nyhet
Världsberömd vegoburgare till Sverige, vegansk mjukglass på Ikea och annat du måste ha koll på
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg
artikel
KRYDDA MED LJUD
nyhet
Nyheter från Vegme: potatissallad och tikka masala
artikel
36 saker du kan göra med betor
artikel
Verdammt lecker, Berlin!
nyhet
Ingen tvekan om en grönare jul!
artikel
Följ med Garant till kakaofabriken
nyhet
Max släpper egenutveckad innovativ vegoburgare

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB