Frosé är ett möte mellan frozen och rosé, med andra ord den ultimata törstsläckaren. Välj gärna ett rosévin som är fruktigt och fylligt, spana gärna efter druvorna pinot noir eller merlot. Kraftiga rosévin, som ofta väljs bort som dryckesvin, lämpar sig här allra bäst, då vinets fyllighet avtar vid frysning.
Ingredienser
- 1 flaska
- rosévin
- 5 msk
- sockerlag
- 5 msk
- citronsaft
- ca 8
- jordgubbar
Gör så här
METOD 1: MED GLASSMASKIN
Mixa jordgubbarna med sockerlag och citronsaft. Blanda jordgubbsmixen med rosévinet.
Häll blandningen i en glassmaskin och kör till en fryst, sorbetliknande konsistens. Rör runt, häll upp i cocktailglas och servera.
METOD 2: MED ISFORMAR
Frys rosévinet till iskuber. Mixa kuberna med jordgubbar, citronsaft och sockerlag till en ganska slät, isig massa.
Häll upp i cocktailglas och servera