VÄLJ GRODDAR
De flesta frön, bönor, linser och gryn går att grodda, men vissa är lättare än andra. Säkra kort är alfalfa, krasse, gröna linser, bovete, bockhorsklöver, rädisfrö, fänkålsfrö, linfrö, sesamfrön och gröna linser. Bönor som kikärtor, mungbönor, adzukibönor och sojabönor trivs också bra i groddbruken, är snäppet knepigare, men väl värda att testa!
STEG-FÖR-STEG
DU BEHÖVER
Något att grodda (se våra tips ovan).
En groddbruk, finns att köpa på hälsokostbutiker (alternativt en glasburk, en finmaskig handduk att täcka öppningen med + en gumminsnodd att hålla den på plats med).
Ca 3-7 dagar tålamod.
SÅ GÖR DU
1. Mät upp en deciliter av det du vill grodda i en glasburk. Täck med vatten och låt burken stå över natten.
2. Skölj igenom burken med kallt vatten. Stäng locket och ställ burken snett nedåt, så att vattnet rinner ut men så att luft fortfarande kan komma in.
3. Skölj igenom burken med kallt vatten, varje morgon och kväll. Efter ca 3-7 dagar, när svansen har växt ut, är groddarna klara att äta. Hållbarhet i kyl: ca 4-5 dagar.