Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ENKEL GRODDSLAWSALLAD

2 port  /  10 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Vitlöksgroddar ger en säregen smak till denna slaw. Om du inte använder vitlöksgroddar, blanda i en halv fint hackad rödlök i slawen. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!

Ingredienser
3-4 
nävar vitlöksgroddar
½ dl
havrebaserad creme fraiche
1 msk
vegansk majonnäs
2 
avokado
2 tsk
citronjuice
1 msk
tahini
 
salt
 
peppar
 
citronzest, till garnering
Gör så här

Blanda groddar, creme fraiche, majonnäs, vinäger, tahini, salt och peppar.

Skiva upp avokadon tunt och lägg ut på en tallriken.

Toppa avokadon med groddslawen. Garnera med lite citronzest.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

COTEAUX D’AIX EN PROVENCE
Santa Digna Muscat Sauvignon Blanc
Ruppertsberger Imperial Organic Cuvée
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

jävligt god VEGOBURGARE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
DUMPLINGS I HOTPOT
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Alla ❤️-ns dag förrätt: GÖMDA BETOR MED KAPRIS & SENAPSKRÄM
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
POTATIS MED LINSER & VITLÖKSGRILLADE CHAMPINJONER
Bánh mì
TOMATSALLAD MED MYNTA & GRILLAD CITRON
RÅRAKOR TILL FRUKOST
FOOLED PORK-BURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB