Urban Delis nya innovativa burgare kallas för ”en vegansk burgare för köttälskare”. Burgaren som heter Juicy Vegan Meat “blöder” till och med när man skär och biter i den. Texturen påminner om kött. Den egenutvecklade växtbaserade produkten med köttliknande konsistens ska tilltala den stora gruppen flexitarianer, någon som inte är vegetarian men ändå äter vegetariskt en eller ett par gånger i veckan.
– Innovation är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete, säger Jesper Weidlitz, vd Urban Deli. Många vill minska sin köttkonsumtion och samtidigt ha goda alternativ. Vi ville skapa en egen växtbaserad köttliknande produkt som håller så hög kvalitet att vi stolt kan servera den i våra restauranger.
Urban Deli Juicy Vegan Meat är fri från soja och hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Burgaren går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. ”Blodet” från burgaren är rödbetssaft.
Burgaren serveras på tre olika sätt på Urban Delis restauranger på Nytorget, Sveavägen och Sickla i Stockholm. De tre varianterna:
- Hos Nytorget serveras burgaren med bland annat tryffelemulsion, rökta svampar och jalapeño.
- Sveavägen introducerar burgaren med vegansk ost och umamidressing med konfiterad lök
- Sickla satsar på vegansk majonnäs med paprikakryddade sötpotatischips.
Inom kort kommer produkten även att kunna köpas med hem till sommarens grillkvällar från Urban Delis saluhallar. Under sommaren lanseras också Juicy Vegan Meat som färs och redan nu planeras nya produkter, bland annat korvar.
Lanseringen av Juicy Vegan Meat sker på samtliga Urban Deli restauranger 15 juni.