Äpplen finns av nästintill oändligt många slag, med skördetider som ligger spridda nästan hela året. Vi gör en apfelstrudel i hasselbacksformat, där äpplet får ta potatisens plats.
Ingredienser
- 1
- äpple
- några lager
- filodeg
- 2 msk
- lönnsirap
- ½ tsk
- vaniljsocker
- växtbaserad vaniljglass
TILL SERVERING:
Gör så här
Sätt ugnen på 180°c. Skala äpplet, dela det på mitten och kärna ur det. Skiva halvorna runt, men lämna en centimeter längst ner så att de fortfarande sitter ihop, likt en hasselbackspotatis.
Skär fyrkanter av några lager filodeg, lägg på en ugnsplåt eller ugnsform. Placera äppelhalvorna på och toppa med lönnsirap. Strö över lite vaniljsocker.
Grädda i 20 minuter. Servera med vaniljglass.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.