Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

VARIANT PÅ APFELSTRUDEL

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 8/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Äpplen finns av nästintill oändligt många slag, med skördetider som ligger spridda nästan hela året. Vi gör en apfelstrudel i hasselbacksformat, där äpplet får ta potatisens plats.

Ingredienser
1 
äpple
några lager
filodeg
2 msk
lönnsirap
½ tsk
vaniljsocker
TILL SERVERING:
 
växtbaserad vaniljglass
Gör så här

Sätt ugnen på 180°c. Skala äpplet, dela det på mitten och kärna ur det. Skiva halvorna runt, men lämna en centimeter längst ner så att de fortfarande sitter ihop, likt en hasselbackspotatis.

Skär fyrkanter av några lager filodeg, lägg på en ugnsplåt eller ugnsform. Placera äppelhalvorna på och toppa med lönnsirap. Strö över lite vaniljsocker.

Grädda i 20 minuter. Servera med vaniljglass.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
Ecologica Berlina
Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

En variant på jansson
DUMPLINGS I HOTPOT
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
STUVADE LINSER MED BAKAD LÖK & SPARRIS
Grönkålssoppa med vita bönor
TARTELETTE MED VIT CHOKLADGANACHE, SÖTSURA BJÖRNBÄR & SALTROSTAD VALNÖT

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB