Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

TOMATSALLAD MED MYNTA & GRILLAD CITRON

4 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En fräsch och frisk tomatsallad med härlig smak av grillad citron. Vi rekommenderar att du gör denna mitt i tomaternas högsäsong, under juli augusti, det gör all skillnad i världen för rätten. Får du inte tag på vaxbönor går det bra att byta ut dem mot haricot verts eller bondbönor.

Ingredienser
½ kg
plommon- eller körsbärstomater av olika sorter, halverade
1 näve
böngroddar, eller andra groddar
5 
rädisor, fint skivade
10 
vaxbönor
2 
vårlökar, strimlade
½ kruka
färsk mynta
½ kruka
färsk basilika, hackad
1 
citron
1 dl
olivolja
 
salt
 
svartpeppar
Gör så här

Dela citronen och grilla eller stek den tills den får en sotad yta.

Blanda ihop alla grönsaker och örter. Pressa över citronjuice. Salta och peppra. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Grüner Veltliner
MIM Natura Cava
Le Bistro Tina
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

jävligt god VEGOBURGARE
COUSCOUSSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
Gnocchi med bönfrikadeller
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
Italiensk mormorpasta med smulad tempeh & aubergine
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA
Pickle & tonic cocktail
Kantarellbönbiffar

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB