Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

SVAMPPOKÉ

2 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Serveringstips: Servera poké tillsammans med vitt eller brunt ris. Koka riset, blanda upp med risvinäger och strö gärna ner lite hackade alger. Vid servering lägger du en bädd av ris i varje serveringsskål och toppar med din favoritvariant av poke. Variationstips: Byt ut svampen mot tofu för ytterligare en variant av poke.

Ingredienser
1 msk
sesamolja
3 cm
ingefära, riven
1 ½ msk
risvinäger
1 msk
ljus japansk sojasås
1 msk
sesamfrön
½ 
silverlök
1 
vårlök
½ näve
hackade macadamianötter, valfritt
Gör så här

Borsta rent champinjonerna och skär dem i fyra delar.

Blanda sesamolja, ingefära, risvinäger, sojasås och sesamfrön till en dressing.

Vänd runt champinjonerna i dressingen, låt stå i 20 minuter. Strimla silver- och vårlök. Blanda allt och servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Nya trendrätten: Poké
DUMPLINGS I HOTPOT
Sushisallad
Bánh mì
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
Kryddig wok med mungbönsgroddar
OTROLIG GULBETSSALLAD
BAO MED CHILIMARINERAD TOFU & KORIANDER
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
SPICY MAC ’N’ CHEESE
MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
HIMMELSK GLÖGG 3×CITRUS

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB