För runda potatisbakelser använder vi stålringar och stansar ut rundlar. Ett annat alternativ är att montera rätten i en större, fyrkantig form, och skära ut bitar.
Ingredienser
- 4 skivor
- kavring
- 3
- kokta potatisar, hackade
- 2 dl
- sojagrädde
- 2 g
- agar agar (konsistensgivare gord på alger, finns i vissa välsorterade livsmedelsbutiker och i asiatiska butiker)
- en burk
- stora vita bönor, eller ca 2 ½ dl egenkokta
- 1 msk
- färsk riven pepparrot
- ½ dl
- hackad gräslök
- 1 msk
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
Stansa ut kavringen med stålringar, låt en ring kavring sitta kvar i botten. Sjud sojagrädden med salt, peppar och agar agar i två minuter. Vänd ner potatisen och gräslöken, häll sedan blandningen i stålringarna, låt svalna i kylskåp.
Mixa bönorna med pepparrot, olja och salt i en matberedare. Bred ut krämen på toppen av bakelsen. Strö över lite extra gräslök innan servering.

Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.