Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

POTATIS & PEPPARROT PÅ KAVRING

4 port  /  1 h  / Från Vegourmet No 3/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

För runda potatisbakelser använder vi stålringar och stansar ut rundlar. Ett annat alternativ är att montera rätten i en större, fyrkantig form, och skära ut bitar.

Ingredienser
4 skivor
kavring
3 
kokta potatisar, hackade
2 dl
sojagrädde
2 g
agar agar (konsistensgivare gord på alger, finns i vissa välsorterade livsmedelsbutiker och i asiatiska butiker)
en burk
stora vita bönor, eller ca 2 ½ dl egenkokta
1 msk
färsk riven pepparrot
½ dl
hackad gräslök
1 msk
olivolja
 
salt
 
peppar
Gör så här

Stansa ut kavringen med stålringar, låt en ring kavring sitta kvar i botten. Sjud sojagrädden med salt, peppar och agar agar i två minuter. Vänd ner potatisen och gräslöken, häll sedan blandningen i stålringarna, låt svalna i kylskåp.

Mixa bönorna med pepparrot, olja och salt i en matberedare. Bred ut krämen på toppen av bakelsen. Strö över lite extra gräslök innan servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Passi Reali
Bonterra Chardonnay
Cameleon Malbec
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Gnocchi med bönfrikadeller
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
BLOMKÅLSKOFTA
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
RATAOUILLE 2.0
DUMPLINGS I HOTPOT
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB