Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

POTATIS MED LINSER & VITLÖKSGRILLADE CHAMPINJONER

2 port  /  30 min  / Från Vegourmet No 5/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En enkel och krämig potatissallad med vitlöksdoftande champinjoner, helt enkelt riktigt god sommarmat. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!

Ingredienser
CHAMPINJONER
200 g
champinjoner
1 dl
rapsolja
1 tsk
lönnsirap
3 
vitlöksklyftor, finhackade
POTATISSALLAD
1 kg
färskpotatis, kokt och kall
2 dl
vegansk majonnäs
2 dl
kokta gröna linser
1 knippe
Färsk timjan
1 msk
rivet citronzest
1 
rödlök, strimlad
 
HAVSSALT
 
svartpeppar
Gör så här

Trä champinjonerna på ett spett. Blanda rapsolja, vitlök, lönnsirap samt en nypa salt.

Pensla champinjonerna med vitlöksoljan och lägg dem på grillen.

Dela potatisen i mindre bitar. Blanda ner majonnäs, linser, hackad timjan, citronzest, rödlök, salt och peppar.

Servera potatissalladen med svampspett.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Gemtree Cinnabar GSM
Bell’Ovile
Huntyard Organic Appassimento
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Gnocchi med bönfrikadeller
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
GNOCCHI MED SPARRIS & CHAMPINJONER
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
jävligt god VEGOBURGARE
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
RÅRAKOR TILL FRUKOST
BUFFALOCAULIFLOWER
FOOLED PORK-BURGARE

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB