Alkoholfria drinkar ökar i popularitet runt om i världen, i barer såväl som i köket hos hemma-bartendern. Tyvärr är det fortfarande så att den som ska köra bil, eller av andra skäl vill ha en nykter afton, lämnas med ett urval av enformiga läskeblask eller en snabbt improviserad lemonad, och går miste om spännande utmaningar i smak och presentation. Den här enkla fördrinken utmanar paletten trots sina bara tre ingredienser. Har du inte stött på grillad lime tidigare lär du förstå värdet av de där extra minuterna förberedelser när du känner doften för första gången.
Ingredienser
- 10 ml
- pickelspad från ättiksgurka
- 20 ml
- juice av grillad lime
- en bra tonic
- is, valfritt
Gör så här
Bygg drinken i ett highballglas med eller utan is. Blanda samtliga ingredienser direkt i glaset.
Garnera gärna med syltlök, cornichons eller andra picklade grönsaker på en cocktailpinne.
GRILLAD LIMEJUICE
Dela limen på mitten och grilla med fruktköttet på gallret över glöd 5-10 minuter. Limen ska bli brun men inte svart. Pressa limen och sila bort fruktköttet med en tesil. Juicen klarar sig ett par dagar i kylskåp, för den som vill förbereda den innan eller göra fler drinkar vid ett senare tillfälle.