Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ROSTAD, ÖRTIG POTATIS

Glutenfri 4 port  /  15 min (45 min passiv)  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

En snabb, örtdoftande potatis! När vitlöken rostas hel blir den härligt mild och god. Rosta den hel, med skalet kvar, pilla sedan ut klyftorna vid servering.

Ingredienser
4-5 
stora potatisar
1 hel
vitlök
 
flingsalt
 
olivolja
Snabbpesto
några knippen
persilja
några knippen
timjan
några knippen
oregano
 
svartpeppar
 
salt
Gör så här

Sätt ugnen på 225°c. Skär potatisen i stora bitar och skär vitlöken på mitten.

Lägg potatisen och vitlöken på en ugnsplåt, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta allt i ugnen i 30-40 minuter.

Mixa örterna, salt, svartpeppar och olivolja till en rinnig pesto.

Ringla peston över den rostade potatisen innan servering.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Org de Rac Organic Bag in box
The Econic Chardonnay
Pizzolato Spumante d’Italia Bianco Extra Dry
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
Gnocchi med bönfrikadeller
POTATISPIZZA MED RÄDISOR & ÖRTOLJA
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
KÖTTFÄRSLIMPA
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB