En snabb, örtdoftande potatis! När vitlöken rostas hel blir den härligt mild och god. Rosta den hel, med skalet kvar, pilla sedan ut klyftorna vid servering.
Ingredienser
- 4-5
- stora potatisar
- 1 hel
- vitlök
- flingsalt
- olivolja
- några knippen
- persilja
- några knippen
- timjan
- några knippen
- oregano
- svartpeppar
- salt
Snabbpesto
Gör så här
Sätt ugnen på 225°c. Skär potatisen i stora bitar och skär vitlöken på mitten.
Lägg potatisen och vitlöken på en ugnsplåt, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta allt i ugnen i 30-40 minuter.
Mixa örterna, salt, svartpeppar och olivolja till en rinnig pesto.
Ringla peston över den rostade potatisen innan servering.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.