Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

NO EGGNOG

1 drink  /  10 min  / Från Vegourmet No 7/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Vem gillar inte varma koppar när kylan letar sig in under huden? När du hettar upp din eggnogg – var försiktig så att den inte börjar koka. För en alkoholfri variant struntar du helt enkelt i spriten och lägger till ytterligare en skvätt mandelmjölk

Ingredienser
40 ml
bourbon cognac eller rom
2 msk
farinsocker eller lönnsirap
1 ½ dl
osötad mandelmjölk
40 ml
soja- eller havregrädde
1 krm
riven muskotnöt
 
kanel till garnering
Gör så här

Hetta upp alla ingredienser under omrörning, men låt det inte börja koka.

Häll upp i en kopp och garnera med bränd kanel.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
OTROLIG GULBETSSALLAD
KRYDDIG MOCCACHOKLAD
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
Tonka Julep
Bánh mì
HIMMELSK GLÖGG 3×CITRUS
Pickle & tonic cocktail
SÖTPOTATIS- & KAKAOCHILI
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
Golden milk
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB