Misosoppa är så mycket mer än en följeslagare till sushi. Den varma japanska soppan är något vi gärna äter helt utan en enda makirulle i sikte. Är du sugen på en lite lättare middag passar en misosoppa med extra grönsaker som handen i handsken. Att miso dessutom är otroligt nyttigt gör ju inte saken sämre.
Ingredienser
- 100 g
- mjuk tofu, tärnad
- 3
- shiitakesvampar
- ¼
- kinakål, fint strimlad
- ½
- chili, strimlad
- 2
- salladslökar
- 1 l
- vatten
- 3 msk
- misopasta
- 2 msk
- japansk soja
- 1 msk
- torkade wakamealger
Gör så här
Stek svamp, kål och chili i en kastrull hastigt, bara några minuter.
Häll på vatten, tillsätt miso, soja och wakamealger. Låt sjuda i någon minut och rör om tills misopastan löst sig.
Lägg den tärnade tofun i skålar. Häll över soppan. Servera.