Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MISOGLASERAD AUBERGINE

2-3 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Miso är populärt i glaseringar till fisk, och gör sig strålande bra till aubergine. Mirin är ett sött risvin som hittas i asiatiska butiker, men går bra att ersätta med risvinäger och lite socker.

Ingredienser
1 
aubergine
½ dl
misopasta, helst röd
2 tsk
sake
½ tsk
sesamolja
1 msk
naturell olja
2 tsk
mirin
1 tsk
lönnsirap, eller agavesirap
Gör så här

Skär auberginen tunt och pensla sedan skivorna med med olja och sesamolja.

Stek eller grilla auberginen så att den får lite färg på ytan. Blanda resterande ingredienser och pensla rikligt över auberginen.

Stek eller grilla ytterligare några minuter. Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA
BAO MED CHILIMARINERAD TOFU & KORIANDER
jävligt god VEGOBURGARE
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
DUMPLINGS I HOTPOT
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
RATAOUILLE 2.0
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB