Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MISOÅNGAD BOK CHOY

4 port  /  15 min  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Den kinesiska kålen bok choy gör sig perfekt i ångat format. Här tar den smak av miso och sake, den populära asiatiska alkoholen som tillverkas av polerat ris.

Ingredienser
8 
bok choy
2 ½ msk
sake
1 tsk
socker
1 msk
misopasta, gärna röd
1 tsk
sojasås
1 
lime
 
salt
Gör så här

Skär bok choyen i halvor på längden.

Häll sake i en stekpanna med lock och koka ungefär en halv minut för att koka bort alkoholen. Sänk värmen och tillsätt socker, miso, soja och salt. Rör runt tills sockret och mison är upplöst.

Lägg i bok choyen med skärytan nedåt och lägg på ett lock. Ånga tills bok choyen har fått lite färg på undersidan och är mjuk rakt igenom. Pressa lime över vid servering.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

MISOBAKAD AUBERGINE MED SPARRIS
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
DUMPLINGS I HOTPOT
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
RATAOUILLE 2.0
Bánh mì
SÖTPOTATISGNOCCHI SLUNGAD I CHILI- & INGEFÄRSOLJA
jävligt god VEGOBURGARE
NUDELSOPPA MED TOFU & KIMCHI
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
BUFFALOCAULIFLOWER
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB