Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MATHAVRE- & PORTABELLOGRYTA

4-6 port  /  3 h  / Från Vegourmet No 6/2016 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

I denna värmande vintergryta har smakerna riktigt fått chans att sätta sig och nå sin fulla potential. Man kan sträcka sig så långt som att säga att denna gryta gör det värt att ta sig igenom många långa månader av mörker och kyla.

Ingredienser
4 
schalottenlökar, strimlade
½  
purjolök, strimlad
3 
vitlöksklyftor, finhackade
5 
portabellosvampar
1 ½  L
vatten
2 DL
MATHAVRE
2 DL
de puy-linser
2 MSK
tomatpuré
2 MSK
koncentrerad grönsaksfond
1 TSK
kumminfrön
½ TSK
KORIANDERFRÖN
NÅGRA KVISTAR
FÄRSK ROSMARIN
 
olja, till stekning
Gör så här

Stek kumminfrön och korianderfrön i en torr stekpanna. Mortla sedan fröna grovt.

Hetta upp lite olja i botten av en gryta med lock.

Stek schalottenlök, purjolök och vitlök tills den är ordentligt karamelliserad.

Tillsätt portabellosvampen och stek några minuter tills den mjuknat och börjar få lite färg.

Tillsätt resterande ingredienser, inklusive kryddorna. Låt sjuda i 2-3 timmar under lock.

Servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
GRÖNSAKSSOPPA MED QUINOA
MANDEL- & KANTARELLSOPPA
Grönkålssoppa med vita bönor
ROSTAD AUBERGINE- & TOMATSOPPA
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
Lasagne al forno
MASSAMANCURRY
SÖTPOTATIS- & KAKAOCHILI
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB