I denna värmande vintergryta har smakerna riktigt fått chans att sätta sig och nå sin fulla potential. Man kan sträcka sig så långt som att säga att denna gryta gör det värt att ta sig igenom många långa månader av mörker och kyla.
Ingredienser
- 4
- schalottenlökar, strimlade
- ½
- purjolök, strimlad
- 3
- vitlöksklyftor, finhackade
- 5
- portabellosvampar
- 1 ½ L
- vatten
- 2 DL
- MATHAVRE
- 2 DL
- de puy-linser
- 2 MSK
- tomatpuré
- 2 MSK
- koncentrerad grönsaksfond
- 1 TSK
- kumminfrön
- ½ TSK
- KORIANDERFRÖN
- NÅGRA KVISTAR
- FÄRSK ROSMARIN
- olja, till stekning
Gör så här
Stek kumminfrön och korianderfrön i en torr stekpanna. Mortla sedan fröna grovt.
Hetta upp lite olja i botten av en gryta med lock.
Stek schalottenlök, purjolök och vitlök tills den är ordentligt karamelliserad.
Tillsätt portabellosvampen och stek några minuter tills den mjuknat och börjar få lite färg.
Tillsätt resterande ingredienser, inklusive kryddorna. Låt sjuda i 2-3 timmar under lock.
Servera.
