En nästan-raw, nästan-sockerfri och alldeles, fullkomligt underbar cheesecake. Den krämiga cashewkakan har massa smak av mandarin och toppas med ett rasande snyggt täcke av tranbär, gojibär, granatäpple och chiafrön.
Ingredienser
- 3 dl
- pekannötter
- 10
- urkärnade dadlar
- ½ msk
- riven färsk ingefära
- ½ tsk
- vaniljextrakt
- 1 nypa
- salt
- 4 dl
- cashewnötter
- 1 dl
- färskpressad mandarinjuice
- ½ dl
- lönnsirap eller agavesirap
- 2 msk
- färskpressad citronjuice
- 1 tsk
- citronzest
- ½ tsk
- vaniljextrakt
- 1 nypa
- salt
- 1 dl
- kokosolja
- 1 dl
- tranbär
- ½ dl
- gojibär
- 1 dl
- mandarinjuice
- ½ dl
- granatäpplekärnor
- 1 ½ msk
- lönnsirap
- 1 ½ msk
- chiafrön
- 1 ½ msk
- chiafrön
BOTTEN
FYLLNING
TOPPING
Gör så här
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i en springform.
Mixa alla ingredienser till fyllningen, utom fettet, i en blender till en slät smet. Tillsätt kokosfettet, mixa någon minut. Häll fyllningen över bottnen.
Låt stå i frysen över natten eller i 5-6 timmar.
Mixa alla toppingingredienser grovt. Låt stå i kylskåp någon timme för att låta chiafröna göra toppingen fastare.
Låt botten och fyllningen tina i cirka 30 minuter innan servering. Bred ut toppingen och servera.
