Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

MANDARINCHEESECAKE MED BÄR­ & GOJITOPPING

8 bitar  /  40 min (6 h passiv)  / Från Vegourmet No 1/2014 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

En nästan-raw, nästan-sockerfri och alldeles, fullkomligt underbar cheesecake. Den krämiga cashewkakan har massa smak av mandarin och toppas med ett rasande snyggt täcke av tranbär, gojibär, granatäpple och chiafrön.

Ingredienser
BOTTEN
3 dl
pekannötter
10 
urkärnade dadlar
½ msk
riven färsk ingefära
½ tsk
vaniljextrakt
1 nypa
salt
FYLLNING
4 dl
cashewnötter
1 dl
färskpressad mandarinjuice
½ dl
lönnsirap eller agavesirap
2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
citronzest
½ tsk
vaniljextrakt
1 nypa
salt
1 dl
kokosolja
TOPPING
1 dl
tranbär
½ dl
gojibär
1 dl
mandarinjuice
½ dl
granatäpplekärnor
1 ½ msk
lönnsirap
1 ½ msk
chiafrön
1 ½ msk
chiafrön
Gör så här

Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut botten i en springform.

Mixa alla ingredienser till fyllningen, utom fettet, i en blender till en slät smet. Tillsätt kokosfettet, mixa någon minut. Häll fyllningen över bottnen.

Låt stå i frysen över natten eller i 5­-6 timmar.

Mixa alla topping­ingredienser grovt. Låt stå i kylskåp någon timme för att låta chiafröna göra toppingen fastare.

Låt botten och fyllningen tina i cirka 30 minuter innan servering. Bred ut toppingen och servera.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

KARAMELLMOUSSETÅRTA MED CHAGA & CHOKLAD
RAW MOUSSETRYFFEL
Jordgubbs- och flädercheesecake med maränger
HALLON- & CITRONCHEESECAKE
DET VÅRAS FÖR MOJITO
RATAOUILLE 2.0
jävligt god VEGOBURGARE
Mazarinpaj med lingon & mandelflarn
Apelsinchoklad PÅ KRYDDIG NÖTBOTTEN
BLOMKÅLSKOFTA
Gnocchi med bönfrikadeller
Falafelvåfflor

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB