Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KRONÄRTSKOCKA- & MATKORNSSALLAD

4 små port  /  35 min  / Från Vegourmet No 1/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Ordentliga mängder inlagd kronärtskocka sätter karaktär på denna sallad. Välj själv vilken sorts korn du vill använda i denna rätt, matvete, helt bovete, mathavre eller något annat gott. Trevlig som en lätt lunch!

Ingredienser
ca 15 
inlagda kronärtskockshjärtan, grovt hackade
2 
vitlöksklyftor, finhackade
5 dl
kokta matkorn, t ex matvete eller helt bovete
1 dl
pumpakärnor, torrostade
1 msk
tahini
1 
citron, juicen
 
neutral olja, att steka i
 
havrebaserad creme fraiche
Topping
 
krasse
 
vårlök, hackad
 
generösa mängder dill
 
havrebaserad creme fraiche
Gör så här

Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek vitlöken tillsammans med de kokta matkornen tills blandningen får lite färg. Låt svalna.

Blanda kornen med kronärtskockshjärtan.

Blanda tahini med citron och lite olja från kronärtskockorna, rör ner.

Lägg upp på tallrikar, toppa med dill, krasse, vårlök och några klickar havrefraîche.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Crémant d’Alsace Chardonnay
Organic Silvaner by Jochen Dreissigacker
Cuperly Grande Reserve Carte Verte Brut
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Grönkålssoppa med vita bönor
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
DUMPLINGS I HOTPOT
okonomiyaki
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
FYLLD PORTABELLO & CONFITERAD POTATISMED AIOLI
FRIED RICE MED CHILI & SELLERI
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB