Ordentliga mängder inlagd kronärtskocka sätter karaktär på denna sallad. Välj själv vilken sorts korn du vill använda i denna rätt, matvete, helt bovete, mathavre eller något annat gott. Trevlig som en lätt lunch!
Ingredienser
- ca 15
- inlagda kronärtskockshjärtan, grovt hackade
- 2
- vitlöksklyftor, finhackade
- 5 dl
- kokta matkorn, t ex matvete eller helt bovete
- 1 dl
- pumpakärnor, torrostade
- 1 msk
- tahini
- 1
- citron, juicen
- neutral olja, att steka i
- havrebaserad creme fraiche
- krasse
- vårlök, hackad
- generösa mängder dill
- havrebaserad creme fraiche
Topping
Gör så här
Värm upp en stekpanna med lite olja. Stek vitlöken tillsammans med de kokta matkornen tills blandningen får lite färg. Låt svalna.
Blanda kornen med kronärtskockshjärtan.
Blanda tahini med citron och lite olja från kronärtskockorna, rör ner.
Lägg upp på tallrikar, toppa med dill, krasse, vårlök och några klickar havrefraîche.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.