Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Krispiga risottobollar

så många du vill  /  20 min  / Från Vegourmet No 4/2017 text: Rain Lundström, foto: Maggie Soltani

Risottorester förvandlas enkelt till trevligt kvällssnacks. Ett måste-prova-recept! Med extra mycket olja i stekpannan blir det som en halv-fritering.

Ingredienser
 
Risottorester
 
vetemjöl
 
kikärtsspad
 
ströbröd
 
neutral olja
Gör så här

Rulla risotton till cirka 3 centimeter stora bollar.

Häll upp lite vetemjöl i en skål, kikärtsspad i en annan och ströbröd i en tredje. Rulla bollarna i mjöl, sedan i kikärtsspad och till sist i ströbröd.

Hetta upp ordentligt med olja i en stekpanna, så att det blir ett cirka två centimeter tjockt lager. Stek/fritera risottobollarna tills de är gyllenbruna. Servera direkt.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
VIETNAMESISKA VÅRRULLAR MED KIMCHI
Bánh mì
FRIED RICE MED CHILI & SELLERI
BEIGNETS
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
DUMPLINGS I HOTPOT
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
VÅRRULLAR MED SVAMP & KIMCHI
Grönkålssoppa med vita bönor
KROPPKAKA
RÅRAKOR TILL FRUKOST

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB