Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

KOKOSRISPUDDING MED INLAGDA PÄRON

5 port  /  45 min

Ris som bas i efterrätter är vanligt i Asien där en mängd olika varianter förekommer. En av våra favoriter är thailändskt sweet sticky rice. Detta recept lånar inspiration från thaiklassikerna med en härlig kokoskrämighet och påtaglig sötma, men vår kokospudding görs på helt vanligt basmatiris. Lite extra sting får puddingen från ingefära. Till servering väljer vi inlagda päron och kokosflarn, men låt fantasin flöda och variera gärna med andra toppings.

Ingredienser
3 ½ dl
basmatiris
1 l
sojamjölk
en burk  
kokosmjölk
2 dl
socker
½ dl
råsocker
ca 2 cm
färsk ingefära, skivad
TOPPING
inlagda päron
kokosflarn
lönnsirap
Gör så här

Häll ris, sojamjölk, kokosgrädde, socker, råsocker och ingefära i en kastrull med lock. Sjud upp och rör om då och då.

Sjud i 40 minuter på låg värme, tillsätt mer sojamjölk om gröten blir för tjock.

Ställ in gröten i kylskåp och låt den svalna.

Servera gröten kall med inlagda päron, kokosflarn och lönnsirap.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

BUFFALOCAULIFLOWER
FOOLED PORK-BURGARE
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Korean style nachos
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
De perfekta veganska våfflorna
Chiapudding x3
BLOMKÅLSKOFTA
CONGEE MED VINÄGERSHIITAKE
KLASSISK ÄRTSOPPA med rökig portabello
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB