Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

HIMMELSK GLÖGG 3×CITRUS

ca 1 liter  /  15 min  / Från Vegourmet No 7/2017 text: Joel Persson, foto: Maggie Holm

Vi vet få saker som ger så många julstämningspoäng som dofterna från en kastrull rykande glögg. Hemkokat ger dig möjlighet att anpassa smakerna och mängden sötma efter egna preferenser, och glöggen blir i vår mening hästlängder godare. Utmana de inköpta glöggflaskorna med i alla fall en omgång egenkokt i år, vi har på känn att det inte blir den sista!

Variera gärna detta recept efter eget tycke och smak, eller efter vad du har hemma. Lönnsirapen kan utan problem bytas ut mot annan sirap eller socker. Ta bort äppeljuicen för mindre fruktighet eller lägg till mer för ytterligare. Minska eller ökan mängden citrusjuice för att reglera syrligheten.

För en helt alkoholfri variant är ett hett tips att byta ut allt rödvin mot färskpressad äppelmust, resultatet blir magiskt gott!

ANNONS:
Ingredienser
1 flaska
fruktigt rödvin
1 dl
lönnsirap
1 dl
mandarin- eller clementinjuice
1 dl
äppeljuice
½ dl
citronjuice
3 
kanelstänger
1 krm
anisfrön
5 
kardemummakapslar, krossade
5 
hela nejlikor
 
zest från en citron
 
zest från en apelsin
Gör så här

Blanda rödvin, juicen och kryddor i en kastrull. Hetta upp under omrörning, men var försiktig så att glöggen inte börjar koka.

Sila av kryddorna och servera.

TIPS!
Lägg gärna alla kryddor i en stor tesil så blir det enklare att plocka ur dem innan servering. Det går också bra att lägga ner kryddorna direkt i kastrullen, och sila av dem genom en finmaskig sil.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Färskpressad äppelmustglögg
Pickle & tonic cocktail
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
Kryddig wok med mungbönsgroddar
Nudelsoppa med röd curry, kokosmjölk och thaibasilika
Nässelrisotto
Bánh mì
BARA-EN-TILL QUESADILLAS – MED AVOKADO & SVARTA BÖNOR
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
BUFFALOCAULIFLOWER
HET KUMMINGRYTA MED ROSTAD BLOMKÅL & CHAPATI
Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm