Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

GRILLAD GEMSALLAD MED SENAPSGLAZE

6 st  /  10 min  / Från Vegourmet No 5/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Sallad på grillen är något av det bästa vi vet. Vi dressar den med lite senapsglaze och grillar till gudomlighet. Gemsallad går även under namnet hjärtsallad om du har svårt att hitta den på butikshyllan.

Ingredienser
3 st
gemsalladshuvuden
2 tsk
skånsk senap
1 tsk
lönnsirap
1 msk
rapsolja
1 
vitlöksklyfta, pressad
 
HAVSSALT
 
svartpeppar
Gör så här

Blanda senap, lönnsirap, rapsolja, vitlök, salt och peppar i en skål. Dela salladshuvudena på mitten.

Pensla på glazen och grilla i ett par minuter på varje sida, salladen ska fortfarande vara krispig inuti.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

POTATIS MED LINSER & VITLÖKSGRILLADE CHAMPINJONER
AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD
COUSCOUSSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
TOMATSALLAD MED MYNTA & GRILLAD CITRON
FOOLED PORK-BURGARE
jävligt god VEGOBURGARE
CAESARSALLAD PÅ GRÖNKÅL & ROSTADE MANDLAR
GRILLAD SPETSKÅL
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
Kantarellbönbiffar
Somrig potatissallad med sparris och gröna ärtor
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB