Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

ENKLA KIMCHIFRITTERS

4 port  /  20 min  / Från Vegourmet No 7/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Man kan tro att kimchi i sig är det allra godaste i hela världen. Sedan hackar man ner en rejäl näve, blandar med lite smet och klickar ner i frityrolja. Det man sedan lyfter upp ur den heta frityrkastrullen är gissningsvis det som står på menyn varje dag i himlen.

Ingredienser
ca 200 g
kimchi
3 dl
vetemjöl
3 dl
sojamjölk
2 
vitlöksklyftor, pressade
1 tsk
paprikapulver
 
salt
1 l
neutral olja, tex rapsolja eller frityrolja
Gör så här

Blanda vetemjöl, sojamjölk, vitlök, paprikapulver och salt. Blanda ner kimchin.

Värm upp oljan till 165°c. Lyft upp en bit kimchismet i taget med hjälp av två skedar och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera till gyllenbruna fritters. Servera.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Las Torres Cabernet Sauvignon Rosé
Black Tower Sparkling Ice
Leva Cabernet Shiraz Rosé
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Våffelwrap med friterat tofu & vitlökssås
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
BUFFALO CAULIFLOWER MED BLUE CHEESE-DIP
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
EN HERRANS MASSA MUNKAR
CITRONKAKA MED HALLONKRÄM, FÄRSKOSTFROSTING & PISTAGE
AVOKADOFYLLD LÖKRING
BEIGNETS
KRÄMIG AVOKADOPASTA MED SPARRIS
SÖTPOTATISSAMOSAS MED SRIRACHA- & LIMEDIP
GLASDESSERT MED HJORTON, SAFFRAN & VIT CHOKLAD
Semmelmunk

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB