Man kan tro att kimchi i sig är det allra godaste i hela världen. Sedan hackar man ner en rejäl näve, blandar med lite smet och klickar ner i frityrolja. Det man sedan lyfter upp ur den heta frityrkastrullen är gissningsvis det som står på menyn varje dag i himlen.
Ingredienser
- ca 200 g
- kimchi
- 3 dl
- vetemjöl
- 3 dl
- sojamjölk
- 2
- vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk
- paprikapulver
- salt
- 1 l
- neutral olja, tex rapsolja eller frityrolja
Gör så här
Blanda vetemjöl, sojamjölk, vitlök, paprikapulver och salt. Blanda ner kimchin.
Värm upp oljan till 165°c. Lyft upp en bit kimchismet i taget med hjälp av två skedar och lägg försiktigt ner i oljan. Fritera till gyllenbruna fritters. Servera.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.