Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

EN RIKTIGT GOD HUMMUS

Glutenfri ½ l  /  15 min  / Från Vegourmet No 5/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Ett grundrecept på en riktigt god hummus hittar du här!

Ingredienser
ca 5 dl
egenkokta kikärtor, eller två burkar konserverade
3 msk
tahini
2 
vitlöksklyftor
ca ½ dl
vatten
2 msk
färskpressad citronjuice
4 msk
olivolja
 
salt
 
svartpeppar
EV SMAKSÄTTARE
¼ tsk
chilipulver
½ tsk
spiskummin
Gör så här

Mixa tahini, vitlök, vatten, citronsaft, salt och peppar i en blender eller matberedare. Mixa tills blandningen är fluffig.

Tillsätt kikärtorna, olivolja och eventuella kryddor, mixa till en krämig hummus. Tillsätt ytterligare vatten om hummusen är för tjock.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Lobita Loca
Yalumba Organic Viognier
Lupi Reali Montepulciano d’Abruzzo
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

TOMTARNAS FAVORITRÖRA
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
RATAOUILLE 2.0
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
Aubergine med syltad lök och grillad paprika
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
CAESARSALLAD MED KIKÄRTSKRUTONGER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
PUMPAPURÉ MED FRÄSTA KANTARELLER & SMÅLÖK
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
PANNBRÖD MED OLIVER & TOMAT
PURÉ PÅ VITA BÖNOR MED SOTAD LÖK

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB