Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

CHOKLAD- & KAFFETRYFFEL

Glutenfri 10-15 st  /  15 min (45 min passiv)  / Från Vegourmet No 2/2017 text: Marina Asplund & Maria Carlsson – Marina & Marias kokbok Raw fika!, foto: Maggie Soltani

Tryfflarna är ett uppdaterat recept från Maria och Marinas bok Raw Fika! Gillar du inte kaffe kan du byta ut mot nötmjölk. Mums så gott! Har du ingen kakomassa hemma, tillsätt 1 dl extra kakaopulver och en skvätt extra mjölk.

Ingredienser
¾ dl
kakaomassa
2 dl
mandlar
½ dl
raw kakaopulver + ½ dl, till rullning
½ tsk
salt
½ tsk
äkta vaniljpulver
1 dl
agavesirap, (eller annan sötning t ex lönnsirap)
1 msk
kokosolja
¼ dl
starkt kaffe eller nötmjölk
Gör så här

Smält kakaomassa på låg värme över ett vattenbad.

Kör mandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kakao, salt och vaniljpulver, kör till ett fint pulver.

Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn massa. Ställ in i frysen i en kvart.

Forma till bollar och rulla dem i kakaopulver, ställ in ytterligare en stund i frysen innan servering, cirka 5-10 minuter.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Black Tower Sparkling Ice
Julià & Navinès Cava Organic Semi Seco
Casa Vinironia Prosecco Vino Biologico
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

HALLON- & CITRONCHEESECAKE
KARAMELLMOUSSETÅRTA MED CHAGA & CHOKLAD
MANDARINCHEESECAKE MED BÄR- &­ GOJITOPPING
Falafelvåfflor
SVAMPBOLLAR MED SVARTA BÖNOR
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
BLOMKÅLSTORTILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH GUACAMOLE
jävligt god VEGOBURGARE
4X NÖTBOLLAR
RAW MOUSSETRYFFEL
RAW MARSIPAN
Frukostbanoffee

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB