Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

AUBERGINEKAVIAR MED STEKBRÖD

2 port  /  35 min  / Från Vegourmet No 5/2017 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

En av de godaste sakerna du kan lägga på grillgallret tycker vi är stekbröd. Detta supersnabba bröd görs på bakpulver istället för jäst, och blir därför klart på ett nafs! Auberginekaviar kallas också fattigmanskaviar, detta tack vare auberginens små frön som gett upphov till namnet. Ugnsbaka auberginen tills den kollapsar och rör sedan ihop med kryddor och annat. Resultatet blir en salt och rökig röra som passar utmärkt till grillade grönsaker, på en buffé eller som pålägg på en macka.

Ingredienser
STEKBRÖD
4 ½ dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
3 msk
olivolja
2 dl
växtbaserad
 
yoghurt
 
sesamfrön
AUBERGINEKAVIAR
2 
auberginer
½ 
citron, bara juicen
1 
vitlöksklyfta
1 litet knippe
FÄRSK PERSILJA
 
svartpeppar
 
salt
Gör så här

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda ner olivolja och yoghurt i den torra bland­ningen. Knåda till en slät deg, dela upp den i ett par ­tre bitar, beroende på hur stora bröd du vill ha, och platta ut.

Pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Grilla bröden på grillen (eller stek i en stekpanna) tills de fluffat upp sig och är gyllenbruna.

Lägg auberginen på grillgallret medan elden fortfarande brinner. Låt ligga tills aubergi­nen är helt mjuk rakt igenom och kollapsar. Skala av det brända skalet, gröp ur köttet med en sked och hacka det tillsammans med citron, vitlök, persilja, peppar och salt.

Servera aubergineröran med brödet.

Är du över 20 år?

Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.

Jag är 20 år eller äldre

Förslag på passande drycker

Baron de Saint Jean Languedoc
Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Organic
Adobe Reserva Cabernet Sauvignon
Se fler dryckesförslag »

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

jävligt god VEGOBURGARE
KÖFTE & AUBERGINE I PITABRÖD
TOMATSALLAD MED MYNTA & GRILLAD CITRON
BAKADE AUBERGINER MED BERBERE & GRANATÄPPLE
COUSCOUSSALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
Sötpotatisfries med rökt ostsås & chili
POTATISSALLAD MED NÖTRICOTTA, SPARRIS & EDAMAME
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
PURÉ PÅ VITA BÖNOR MED SOTAD LÖK
Tacos med svarta bönor & rostad sötpotatis
AUBERGINE MED SYLTAD LÖK & GRILLAD PAPRIKA
Kantarellbönbiffar

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB