Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Apelsinknäck med choklad och mandel

30-40 st  /  20 min  / Från Vegourmet No 9/2016 text: Emil Dahlberg, foto: Maggie Soltani

Pimpa knäcken med några riv apelsinzest! Vi har gjort vår knäck i lite större aluminiumsnäckor, men det går precis lika bra att använda vanliga knäckformar.

Ingredienser
2 dl
strösocker
2 dl
mörk sirap
2 dl
havregrädde
2 msk
kakao
1 msk
neutral rapsolja
1 dl
flagad eller hackad mandel
1 
apelsin, rivet zest
Gör så här

Häll socker, sirap, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp långsamt under omrörning. Sänk värmen och låt knäcken bubbla stillsamt.

Mät av med termometer tills knäcken är 120°c, eller låt koka i cirka 15 minuter. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt oljan, nötterna och apelsinzestet, rör om.

Häll över knäcken i knäckformar. Låt svalna.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Liknande recept

Chokladkärlek
Apelsinchoklad PÅ KRYDDIG NÖTBOTTEN
BÖNPIROG MED MANDLAR & CHILI
BAO MED SÖTPOTATIS & ASIATISK MOLE
CURRYDOFTANDE MAJSSOPPA
PANNKAKSTÅRTA MED HALLON
MASSAMANCURRY
GRÄDDIG PULLED SVAMP MED POTATISPURÉ
Xuixos
Mapo tofu
Godaste pannkakstillbehören
EN HERRANS MASSA MUNKAR

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB