Pimpa knäcken med några riv apelsinzest! Vi har gjort vår knäck i lite större aluminiumsnäckor, men det går precis lika bra att använda vanliga knäckformar.
Ingredienser
- 2 dl
- strösocker
- 2 dl
- mörk sirap
- 2 dl
- havregrädde
- 2 msk
- kakao
- 1 msk
- neutral rapsolja
- 1 dl
- flagad eller hackad mandel
- 1
- apelsin, rivet zest
Gör så här
Häll socker, sirap, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp långsamt under omrörning. Sänk värmen och låt knäcken bubbla stillsamt.
Mät av med termometer tills knäcken är 120°c, eller låt koka i cirka 15 minuter. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt oljan, nötterna och apelsinzestet, rör om.
Häll över knäcken i knäckformar. Låt svalna.