Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Vegosatsning på Viking Line!

Plantry

Enkel & smart matplanering

Planera din vegovecka med utvalda recept från Vegourmet och andra vegokockar. För iPhone och iPad.

Plan your meals with Plantry Shop your meals with Plantry Cook your meals with Plantry

Var äter du en god vegomiddag i vår? Någonstans på vattnet mellan Stockholm och Helsingfors till exempel! Nu lanserar Viking Line en riktigt fin vegomeny med en massa veganskt.

Vad sägs om krispig seitan, tofutataki och rabarbersorbet med mandelmjölksskum? Det är några av inslagen på Viking Lines nya vegomeny som serveras under april och maj. Vegosatsningen är en del av rederiets 100 års-firande, som vigts åt att lägga fokus på gröna värden och hållbarhet.

– Utgångspunkten för vår nya meny har varit att skapa Östersjöns bästa och smakrikaste gröna meny. Vi slår ett slag för hållbara kulinariska värden och använder närproducerade och rena råvaror i så hög grad som möjligt. Samtidigt hoppas vi kunna övertyga en och annan skeptiker om att grön mat kan vara en fantastisk upplevelse, säger Bodil Ståhl, restaurangchef på Viking Line.

Vi har såklart provat oss igenom den veganska delen av menyn och rekommenderar alla en kryssning under våren! Klarast lysande höjdpunkten på menyn är den mumsiga huvudrätten med både hemgjord seitan och hemgjord vegansk färskost. Till de gröna rätterna har riktigt fina naturviner matchas.

Viking Lines Spring & Green-temaveckorna pågår 3 april – 31 maj, vegomenyn serveras på samtliga fartyg.
Hela menyn hittar du här (OBS: rätterna på bilderna är smakprovsportioner!):

Förrätter

  • Rostad sparris, picklad sparris, nässelpesto, citronskum och rostade hasselnötter (vegansk)
  • Tofutataki med citron-sesamwasabi, glasnudlar och gurksallad (vegansk)

Huvudrätter

  • Rågpolenta, västerbottensost, stuvad vårkål och mörk kumminsås (lakto-ovo-vegetarisk)
  • Krispig seitan, hemlagad vegansk färskost, rökt aubergine, puré på valnöt och röd chilipeppar, granatäpple och sky på rostad lök (vegansk)

Efterrätter

  • Mandelmjölksskum, rabarbersorber, sockrad rabarber, mandelkaramell och rostad mandel (vegansk)
  • Äppelparfait med vit choklad och kamomill (lakto-ovo-vegetarisk)

20170308-IMG_4786
 
20170308-IMG_4715
 
20170308-IMG_4773

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
Verdammt lecker, Berlin!
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
nyhet
Nu släpps Sveriges första veganska kryssningsmeny
artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
36 saker du kan göra med betor
nyhet
Växthuset gästspelar på Riche 9-11 April
artikel
Rå lycka i vegoköpenhamn
artikel
Våra bästa örttips!
recept
BUFFALOCAULIFLOWER
nyhet
Vårnumret är här!
artikel
Följ med Garant till kakaofabriken

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB