Shaken testas på Max restaurang vid Hötorget under maj månad, förhoppningen är att lansera den på alla MAX restauranger i sommar. Den veganska shaken ska helt ersätta den nuvarande milkshaken i smakerna vanilj, choklad och jordgubb. Basen på shaken är gjord av kokosmjölk och kokosfett.
– Med den nya shaken får alla shakeälskare ett ännu godare alternativ än den milkshake vi har nu på menyn. Jag är supernöjd med smaken och krämigheten i den här växtbaserade shaken, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.
Den växtbaserade shaken finns även som Lyxshake – en variant med frukt och bär som ger lyxig och god smak. Den kommer att finnas i smakerna jordgubb och blåbär. Fram till den 17 maj finns lyxshaken även i smaken päron.
Efter testperioden på MAX Hötorget kommer shaken testas på restaurangerna i Luleå city, Umeå city, Uppsala city, Göteborg Gamla Ullevi och Malmö city. Om gästerna är nöjda med smak och kvalitet är målet att lansera shaken under sommaren i alla restauranger.