På söndag blir det vegan oven take over på ölhaket tillika pizzerian Omnipollos hatt. Vid ugnarna står Anders Ramsay, känd som vegokock till Nobelmiddagen och arrangör av hyllade veganska fine dining-pop ups.
– Mänskligheten måste äta mer plantbaserat, det är den enda vägen att gå. Vi måste öka mängden plantbaserat som äts i alla led, även pizza, säger Ramsay.
Ölbryggeriets egen vegopizza har av många utnämnts till stans bästa, och att söndagens veganska take over är värd att titta in på ser vi som tveklöst. Det bjuds på tre matpizzor influerade från det svenska, franska respektive indiska köket. Även en dessertpizza med frukt och choklad tar plats på menyn.
En tjuvtitt på menyn avslöjar en höstig svensk pizza med svamp, timjan, fläderbär och citron, samt en indisk pizza som är en vegansk variant på en palak paneer. Bakgrunden till Ramsays och Omnipollos samarbete är enkelt förklarad:
– Mer veganpizza åt folket helt enkelt, det är inget vi är bortskämda med.
Var? Omnipollos hatt, Hökens gata 1, Stockholm
När? Söndag den 9 oktober
Öppettider? 12-01
Event: https://www.facebook.com/events/194358234307486/