Nästa onsdag smygöppnar helvegetariska restaurangen Växthuset med ett unikt gästspel. Japanska kocken Toshio Tanahashi lagar en avsmakingsmiddag tillsammans med Växthusets kökschef Anders Ramsay.
Tanahashi är framstående inom köket Shõjin Ryõri. Signifikant för detta vegetariska kök är att använda sig av lokalt producerade råvaror, säsongsbetoning, samspel med naturen, ren mat och att ta tillvara på hela råvaran.
Kvällen inleds med Tanahashis Sesam Tofu och följs av tre serveringar med två rätter i varje – en från Tanahashi och en från Ramsay och teamet på Växthuset.
Restaurang Växthuset ligger i anslutning till klubben Under Bron. I början av december öppnar man officiellt med en helt ny vegetarisk meny.
När? Torsdag 23/11
Var? Växthuset, Under Bron, Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Pris? Meny 650 kr. Dryckespaket 450 kr. Alkoholfritt dryckespaket 350 kr.
Boka? boka@restaurangvaxthuset.se