Tomater: nu eller aldrig
Meddelande till nationen: tomater är i säsong! Få saker är så smakmässigt kompletta som färska, solmogna tomater direkt från kvisten. Du behöver inte göra mycket med dem för att kunna njuta av gastronomiska upplevelser av högsta rang.
Sensommarsmaker
I denna ljuvliga tid när en massa sommarråvaror dröjer sig kvar, samtidigt som ett helt gäng nya godingar träder in, är det nästan svårt att hinna med att laga allt. Vi radar upp ett par varma sensommartips.
Kökets grundpelare: salt & peppar
I jakten på närodlade grönsaker, ekologisk frukt och schysst producerade råvaror glöms två grundkomponenter ofta bort – salt och peppar. Två ofrånkomliga ingredienser som vi har i så gott som allt vi lagar, men som ändå sällan ägnas större eftertanke. Vi tycker att det är dags att rikta spotlighten mot dessa två, och uppskatta allt de gör för oss.
Avokadomackor i vårt hjärta
Vad vore väl livet utan avokadomackor? Vi ger ett par tips på riktigt goda grejer att toppa dem med!
Total tempuralycka
Tempura är en japansk klassiker där goda grejer, oftast grönsaker, doppas i en tunn och lätt frityrsmet för att sedan friteras. Oemotståndligt gott och med oändliga variationsmöjligheter. Vi laddar på med lite inspiration.
Garnera mera!
En rätt kan varieras på en massa sätt, enbart genom garneringen. Vi tipsar om ett par som är lätta att göra och går bra att förvara i köksskåpen eller kylen.
En frosé, tack
Sommaren är inte över än, och det finns ingen anledning att lämna det ljuvliga rosa vinet bakom sig. Frosé är såklart ett möte mellan frozen och rosé, med andra ord den ultimata törstsläckaren.
Back to work!
Återvänd till jobb eller skola med huvudet högt, bärandes på vetskapen att du har något riktigt smaskigt att plocka fram när hungern smyger sig på.
Juica 2.0
Har du en juicemaskin som står och skräpar hemma i något skåp? Vi har glada nyheter – den fyller långt fler funktioner än att mixa hälsodrycker.
3x karamell
Vad är väl karamell… Om inte det mest storartade på den här jorden? Tre recept som garanterat stillar även de grövsta av sockersug hittar ni här!
Vegan i LA
Los Angeles är något av ett mecka för veganer och vegetarianer. Här samsas juicebarer och rawfoodställen med vegansk fine dining och snabbmat och ingen höjer på ögonbrynen när du ber om växtmjölk i kaffet. Vi besöker en av södra Kaliforniens hetaste vegorestauranger och pratar med en svenska om hur det är att leva som vegan i stjärnornas stad.