Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • Ladda ner Plantry
  • Sök

Nytt nummer ute nu!

Plantry

Enkel & smart matplanering

Planera din vegovecka med utvalda recept från Vegourmet och andra vegokockar. För iPhone och iPad.

Plan your meals with Plantry Shop your meals with Plantry Cook your meals with Plantry

Ett splitternytt nummer av Vegourmet har precis nått ut i butik! Proppfullt med makalösa sensommarsmaker, perfekta för att ta tillvara på de sista solstrålarna. Det blir maximerad tomatlycka, spotlight på kökets grundpelare salt och peppar, total tempuralycka, nya användningsområden för juicemaskinen, läsning från vegomeckat Los Angeles, djupdykning i gröna kokböcker, bästa recepten för matlådan och en massa mer!

Tomater: nu eller aldrig

tomat

Meddelande till nationen: tomater är i säsong! Få saker är så smakmässigt kompletta som färska, solmogna tomater direkt från kvisten. Du behöver inte göra mycket med dem för att kunna njuta av gastronomiska upplevelser av högsta rang. 

Sensommarsmaker

sensommar

I denna ljuvliga tid när en massa sommarråvaror dröjer sig kvar, samtidigt som ett helt gäng nya godingar träder in, är det nästan svårt att hinna med att laga allt. Vi radar upp ett par varma sensommartips. 

Kökets grundpelare: salt & peppar

saltpeppar

I jakten på närodlade grönsaker, ekologisk frukt och schysst producerade råvaror glöms två grundkomponenter ofta bort – salt och peppar. Två ofrånkomliga ingredienser som vi har i så gott som allt vi lagar, men som ändå sällan ägnas större eftertanke. Vi tycker att det är dags att rikta spotlighten mot dessa två, och uppskatta allt de gör för oss.

Avokadomackor i vårt hjärta

avokado

Vad vore väl livet utan avokadomackor? Vi ger ett par tips på riktigt goda grejer att toppa dem med! 

Total tempuralycka

tempura

Tempura är en japansk klassiker där goda grejer, oftast grönsaker, doppas i en tunn och lätt frityrsmet för att sedan friteras. Oemotståndligt gott och med oändliga variationsmöjligheter. Vi laddar på med lite inspiration.

Garnera mera!

garnera

En rätt kan varieras på en massa sätt, enbart genom garneringen. Vi tipsar om ett par som är lätta att göra och går bra att förvara i köksskåpen eller kylen. 

En frosé, tack

frose

Sommaren är inte över än, och det finns ingen anledning att lämna det ljuvliga rosa vinet bakom sig. Frosé är såklart ett möte mellan frozen och rosé, med andra ord den ultimata törstsläckaren. 

Back to work!

backtowork

Återvänd till jobb eller skola med huvudet högt, bärandes på vetskapen att du har något riktigt smaskigt att plocka fram när hungern smyger sig på. 

Juica 2.0

juica

Har du en juicemaskin som står och skräpar hemma i något skåp? Vi har glada nyheter – den fyller långt fler funktioner än att mixa hälsodrycker. 

3x karamell

karamell

Vad är väl karamell… Om inte det mest storartade på den här jorden? Tre recept som garanterat stillar även de grövsta av sockersug hittar ni här!

Vegan i LA

lany

Los Angeles är något av ett mecka för veganer och vegetarianer. Här samsas juicebarer och rawfoodställen med vegansk fine dining och snabbmat och ingen höjer på ögonbrynen när du ber om växtmjölk i kaffet. Vi besöker en av södra Kaliforniens hetaste vegorestauranger och pratar med en svenska om hur det är att leva som vegan i stjärnornas stad.

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
Verdammt lecker, Berlin!
artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
Vegomässan – större, bättre och matigare än någonsin
nyhet
Vårnumret är här!
nyhet
Nu släpps Sveriges första veganska kryssningsmeny
artikel
VEGANGUIDE TILL SAN FRANCISCO
nyhet
Godaste ekologiska glöggen
artikel
Veganska semlor i Stockholm
nyhet
Här hittar du Stockholms bästa veganska glass
artikel
Världens 10 bästa vegoresemål
nyhet
Världsberömd vegoburgare till Sverige, vegansk mjukglass på Ikea och annat du måste ha koll på
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kontakta oss

hej@vegourmet.se

© 2021 Filibaba AB