Rapporten Krogkollen ger svar på vilka trender som påverkar branschen, vilka utmaningar man står för och vad som avgör vad som syns på menyerna. En utveckling mot mindre kött och mer grönt är en av de tydligaste trenderna.
En dryg tredjedel av de tillfrågade krögarna ser att de kommer att minska mängden kött, så gott som ingen ser att mängden skulle öka. Krögarna är eniga i att mer grönsaker kommer synas på menyerna, och mer än hälften svarar att alternativa proteiner kommer ta större plats.
Schyssta råvaror, kvalitet, närodlat och ekologisk är ledord som i allt större utsträckning präglar menyerna. Vad gäller hur krögarna helst tar emot tips om nya produkter märks att sociala medier och bloggare spelar en allt större roll – här finns alltså goda möjligheter att påverka krogarna i ännu mer vegovänliga riktningar!
Läs rapporten i sin helhet:
http://www.foodfriends.se/files/9714/6072/6476/Krogkollen_2016_webb.swf