Vegourmet - det medvetna matmagasinet

  • Nyheter
  • Artiklar
  • Recept
  • Dryck
  • Krog
  • OM OSS
    • Samarbeten
    • Kontakt
  • shop
  • Sök

Ett nytt nummer är här!

Ett sprakande vackert nummer når i dagarna ut i butik. Vårt ljuvliga novembernummer innehåller allt från den perfekta veganska pajen och svenska tapas till besök på en svensk vingård och glassbombens återvändo.

ANNONS:

Så enkelt som en böna

Många har tagit resan från militant bönhatare till frälst bönfantast. Inte undra på, något så enkelt som en böna kan lägga grunden till underverk. Kanske framför allt när det kommer till vardagsmatlagningen är bönan en sann hjälte. Den är lätt att laga, inte det minsta kräsen, passar ihop med det mesta och är riktigt billig.

All you need is love, burgare, pizza & tacos

Vad behöver man mest av allt? Högt på vår topplista står enkla och mumsiga rätter att förlita sig på när middagen närmar sig. Vi radar upp inspiration för att maxa de där favoriträtterna som man ofta hittar på veckomenyn.

36 saker du kan göra med betor

Är det möjligt att överäta sig på betor? Vi har gett det ett uppriktigt försök men inte varit i närheten av att lyckas. Hela 36 tips att arbeta sig igenom kommer här!

Hembakat är godast

Det finns få saker som slår att plocka ut ett nygräddat, hembakt bröd ur ugnen. Vi bjuder på recept på tre riktigt goda bröd, i olika utföranden och med lite olika svårighetsgrader.

Glassbombens återvändo

Vi välkomnar tillbaka succékonceptet glassbomben! Få efterrätter kan vara såhär geniala i all sin enkelhet.

Utanför alkoholmonopolet

Svenskt vin har ingen lång historia. Det svenska klimatet förknippas inte spontant med odling av druvor, och någon traditionsrik vinodlarkultur finns inte att tala om. I Höganäs kommun pågår likväl en outtröttlig kamp för gårdsförsäljning av egenproducerat vin. Vi besöker gårdarna och pratar med politikerna för att söka klarhet i frågan; finns det en framtid för svenskt vin?

Potatopower

Fyra små godbitar som andas comfortfood. Samtliga signerade allas vår året runt-hjälte: potatis! Det här är sådant vi gärna tuggar på framåt kvällskanten. Hurra för potatis!

Bruna bönans revansch

Svenskodlade bönor skenar i popularitet. Vegourmet har träffat odlarna på Öland som värnar om det svenska matarvet.

Svenska tapas

En uppsjö små plockrätter till middag ger dig chans att samla olika smaker till en fin symfoni. Vi ger oss på ett gäng aningen mer svenskinfluerade tapasvarianter som alla är vansinnigt enkla och snabba. Det här är en riktigt trevlig middag att dela med sig av.

bonor brod burgare glassbomb brunbona

Vegoinspiration, läckra recept & gröna tips – skriv upp dig på vårt

Nyhetsbrev

Läs också

artikel
Följ med Garant till kakaofabriken
nyhet
Nya Vegourmet ute nu!
artikel
Verdammt lecker, Berlin!
artikel
Mark Wilcox vill sprida chilievangeliet
artikel
10 veganska guldkorn i Göteborg
artikel
RUNDTUR I ASIATISKA LIVSMEDELSBUTIKEN
artikel
Vegomässan – större, bättre och matigare än någonsin
nyhet
Vårnumret är här!
artikel
KRYDDA MED LJUD
artikel
Rå lycka i vegoköpenhamn
nyhet
Nytt nummer ute nu!
artikel
Veganska semlor i Stockholm
ANNONS:

@vegourmetmagasin
Följ oss på Instagram!

Vegourmet

Kundtjänst

Adressändra, anmäla uppehåll och andra prenumerationsärenden.

  • web: vegourmet.prenservice.se
  • mail: prenumerera@vegourmet.se
  • tele: 0770-457 142 (08:30-16:00)

Redaktionen

  • tele: 08-57 23 90 30
  • mail: redaktionen​@vegourmet.se

Annonsering

  • mer info: mediakit

Bud- & besöksadress

  • Vegourmet AB
  • The Park
  • Magnus Ladulåsgatan 3
  • 118 65 Stockholm

Postadress

  • Vegourmet AB
  • Frejgatan 13
  • 114 79 Stockholm