Den lilla ramenbaren Fee Fi Fo Fum är ett möte mellan japansk matkultur och hipstermecka. Menyn är kort och enkel, självfallet byts den ut i enligt med säsong. Under vårt besök är tyvärr den vegetariska varianten med mandel, svart vitlök, vårlök, nori och chili slut för dagen. Synd, då vi hade sett fram emot att njuta av smaker från den svarta vitlöken som fermenteras på plats.
Istället bjuds vi på en veganiserad variant av Kotteri Akayu Ramen. Misobuljong, vårlök, nori och chili samt tillagd shiitake ger en ramensoppa som inte lämnar något i övrigt att önska. De utsökta, hemgjorda nudlarna har bra spänst och lyfter rätten till något extraordinärt. Att en samling kockar från diverse stjärnkrogar ligger bakom nudelbaren är påtagligt.
Fee Fi Fo Fum levererar en smakupplevelse av rang. Smakerna är djupa och välutvecklade – en komplett umamidröm som är ett skolboksexempel på varför ramen är en av världens mest älskade rätter. Från den omsorgsfullt sammansatta dryckesmenyn rekommenderas någon av de mikrobryggda ölerna.
Sittplatserna få och trevligt placerade runt ett öppet kök. På toaletten har man installerat en klassisk, japansk toalettsist diskret fågelkvitter. Med generösa öppettider fram till kl 2 på natten finns det inga ursäkter att inte besöka Fee Fi Fo Fum.
Fee Fi Fo Fum
Rosenlundsgatan 6, Göteborg
feefifofum.se
Öppettider: tis-tor 17-01 / fre-lör 17-02