Ingredienser
- 8 dl
- sojamjölk, osötad
- 4 ½ dl
- vetemjöl
- 1 tsk
- bakpulver
- 3 msk
- flytande eller smält mjölkfritt margarin
- 1 msk
- strösocker
- 2 nypor
- salt
- mjölkfritt margarin, att steka i
Gör så här
Blanda mjölet tillsammans med bakpulver i en stor bunke. Vispa ner sojamjölken.
Blanda ner socker, margarin och salt. Blanda runt, det gör inget om några små klumpar finns kvar, det ger lite extra fluffiga pannkakor.
Värmen en stekpanna till ungefär ¾ av fullvärme, vilken temperatur som är lagom varierar från spis till spis. Använd rikligt med margarin när du steker. Häll ner pannkakssmet i stekpannan, ungefär 1-1 ½ deciliter är lagom per pannkaka.
Vänd pannkakan när ovansidan har stelnat och undersidan är gyllene med krispiga kanter. Servera.