Kimchi är en smakförhöjare av rang som passar bra lite här och var. Förslagsvis i våra härliga vårrullar där de får sällskap av svamp, chili och annat gott. Att koka upp en hel kastrull med frityrolja är inte nödvändigt, det går bra att steka rullarna i generösa mängder olja också. Eller till och med att tillaga dem i ugn.
Ingredienser
- 1 pkt
- vårrulledeg eller filodeg
- 300 g
- champinjoner, finhackade
- 3
- vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl
- kimchi, hackad
- 1 msk
- citronjuice
- 1 msk
- RIVEN INGEFÄRA
- ½
- finhackad chili
- 1 msk
- soja
- ½ l
- frityrolja
Gör så här
Stek vitlök och champinjoner tills svampen får färg och den mesta av vätskan har avdunstat. Tillsätt resterande ingredienser och låt fräsa i några minuter.
Lägg cirka en matsked fyllning i mitten längst ner på en degplatta. Blöt kanterna genom att pensla på lite vatten med fingret.
Vik in kanterna från sidan och rulla ihop till en vårrulle.
Värm upp oljan till cirka 170°C i en kastrull med tjock botten och fritera rullarna tills de är krispiga. Två andra alternativ är att hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och steka vårrullarna cirka fem minuter, eller baka dem i en 225°C ugn cirka 10 minuter.
Servera förslagsvis med soja eller sweetchilisås.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.