Varför använda tortillabröd när man kan slå in goda grejer i en våffla? Panko är en sorts ströbröd som till exempel kan användas för att ge friterade saker oslagbart krispig yta. Grundrecept på vegansk majonnäs hittar du här!
Ingredienser
- 1
- block fast tofu
- 1 dl
- panko
- 1 dl
- vetemjöl salt
- 1 dl
- sojagrädde
- ca 1 l
- neutral olja, till fritering
- 1/2 dl
- vegansk majonnäs
- 2 dl
- havrebaserad creme fraiche
- 1
- vitlöksklyfta, pressad
- 1 nypa
- vitpeppar
- salt
- Sallad
- lime, pressad
- 1 sats
- våfflor, recept här
FRITERAD PANKOTOFU
VITLÖKSÅS
Till servering
Gör så här
FRITERAD PANKOTOFU
Värm upp olja i en liten kastrull. Skär tofun i tärningar, vänd den sidan först i vetemjöl, sedan i sojamjölk och därefter i panko.
Lägg försiktigt ner i de panerade tofu-bitarna i oljan, en i taget, fritera tills de är gyllenbruna. Lägg sedan på hushållspapper för att låta överflödig olja droppa av.
VITLÖKSÅS
Blanda samtliga ingredienser, smaka av med salt.
Till servering
här" />Grundrecept på våfflor hittar du här
Lägg ut friterad tofu, sallad och vitlökssås på en våffla. Pressa över lite lime. Rulla ihop till en wrap och servera.