Hemmagjord, färsk harissa är fantastiskt gott att marinera tofu i. Marinaden är het, men smaken på tofun blir mild och fin. Denna chilimarinad passar dessutom extra bra till grillning, då röksmaken blir pricken över i:et!
Ingredienser
- 3
- färska röda chilifrukter
- 4
- vitlöksklyftor
- ½ tsk
- salt
- 1 ½ tsk
- MALD SPISKUMMIN
- 1 tsk
- koriander
- ½ dl
- olivolja
- 400 g
- naturell tofu
- 1-2
- spetspaprikor
Gör så här
Dela chilifrukterna i bitar och lägg i en mixer tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna, oljan och kryddorna. Mixa till en pasta.
Dela tofun i avlånga fyrkanter och låt den marineras i harissan ett par timmar minst, gärna över natten.
Skär spetspaprikan i tjocka skivor. Trä upp tofun på grillspett med någon bit paprika mellan varven.
Pensla över marinaden och grilla sedan tills spetten är gyllene och krispiga.
Är du över 20 år?
Här finns tips på drycker som passar till rätten. För att ta del av dessa behöver du vara minst 20 år.